Ja jestem jednak zwolenniczką słownego uzasadnienia swoich ocen, tak też staram się robić. słowny komentarz nie tylko pokazuje,co podoba się odbiorcy ale jest też cenną wskazówką dla twórcy.Co ważne nie powinniśmy bać się pisać komentarzy o tym, nad czym twórca powinien popracować, aby prace kolejne były jeszcze lepsze w odbiorze. taka konstruktywna ocena jest bardzo przydatna. na swoim przykładzie wiem,że daje to dużo dobrego, motywuje do rozwoju i uczy pokory i dystansu do siebie. Przykre by było, gdyby to miejsce stało się głuchym obszarem, gdzie jedynie "polubimy" swoje dzieła.tak niewiele naprawdę potrzeba aby każdy z nas przyczynił się stworzenia żywej,ciekawej atmosfery. Tak sobie pomyslałam,że fajnie byłoby np.zorganizować wystawę tematyczną, np.że w danym dniu tematem przewodnim prac dodawanych jest np."czas", "samotność" itp. fajnie byłoby wówczas zobaczyć jak każdy poprzez swoje techniki i formy oddaje temat ogólny i tworzy się wówczas ciekawa dla odbioru wystawa.co wy na to?

Skoro moja sugestia dotycząca uzasadniania słownego polubień i ocen pozostała bez echa (a szkoda, bo to skłania do myślenia, prowokuje dyskusję i uczy odpowiedzialności za słowo), to może by zastosować gradację tego "lubię". Proponuję na ten przykład :-) następującą trzystopniową gradację ocen: 1. bardzo lubię (praca wyróżniająca się pod każdym względem -odpowiednik 9-10 pkt.) 2. lubię - (praca o dobrym ogólnym wrażeniu artystycznym 6-8 pkt. 3. lubię inaczej (5 pkt. i poniżej) - Jeżeli macie jakieś inne pomysły, które mogłyby na nowo ożywić ten fajny portal, to uważam, że warto je poddać pod dyskusję... ;-)